Kombinera träning

kampsport

Hela kroppen kräver en rejäl genomgång några gånger i veckan för att ligga på topp. Du kan inte bara sitta hela dagarna. Du kan inte heller bara göra några bekväma yogaövningar på söndagsmornar och tro att det har löst alla problem. Kroppen ska få svettas, det ska dra i musklerna och någon gång då och då får man gärna vakna med lite träningsvärk. Det kan därför vara bra att kombinera yogapassen med något mer explosivt. Varför inte MMA?

YogaställningNär du blivit bra på yoga och kan dina övningar utantill, börjar det kanske bli lite tråkigt. Du är bra på att meditera, du kan föreställa dig den där vita väggen hur länge du vill utan att onödiga tankar letar sig in. Du kan släppa stressen på några minuter. Då har kroppen börjat vänja sig vid träning och det vill vi inte. När kroppen vänjer sig så förlorar vi effekt. Du har ju spenderat all denna tid på att bygga upp din stabilitet och hållning. Här ger träningen frukt.

MMA är en blandat kampsportsträningssätt som blivit stort de senaste åren. Även om man inte vill tävla kan det vara ett ypperligt sätt att hålla sig i form och får både kropp och själ att må bra. MMA handlar om att blanda alla möjliga sparkar och slag, samt kast och brottning, för att vinna. Men tränar man utan tanken att ställa sig i ringen kommer man fortfarande bli nöjd. Denna typ av träning ger dig motsatsen till yoga; istället för avslappning handlar det om att hitta sin innersta jätte och explodera mot sin motståndare. Istället för meditation ska du hitta till vinnarvilja (även om du bara tränar).

Här kommer du också att behöva lite utrustning men på sidor som Highwhey.com kan du få handskar och träningskläder till bra pris. Gå ut på nätet och hitta en introduktionskurs nära dig. Våga prova!

Att kombinera Yoga och Kampsport kan vara ett bra komplement för att styrkan och flexibiliteten ska öka.  Med kampsport så krävs styrka, uthållighet men också ett inre lugn och självkontroll. Detta kan Yogan hjälpa till med att hitta sitt inre lugn och få en bättre andning som till stor fördel kan hjälpa dig vid kampsportsutförandet.