Rätt klädd för Yoga

När man håller på med yoga så är det kroppen som är ens mesta verktyg, men några redskap är bra att ha och vissa kläder passar bättre än andra för yogautövning. Vi tipsar!

Kläderna som vi tipsar om här nedan kommer i huvudsak från butiken Sportamore.se som är en sportbutik på nätet där du bland annat hittar allt du kan tänkas behöva för ditt yogautövande, allt från kläder till mattor och block som används för många typer av yoga.

Yogaklass

Tröja

Tröjan du har på dig vid yogaträning ska vara mjuk och skön att ha på sig, samtidigt som den är tillräckligt varm för att du inte ska frysa exempelvis under meditation. Ett tips är att välja en modell med huva om du har lätt att frysa, på så sätt håller du både nacken och huvudet varma. Många andra föredrar att ha på sig ett linne eller en t-shirt, detta är i stort sett upp till var och en, det finns inget riktigt rätt eller fel, en stor del av yoga är ju trots allt att man ska kunna vara bekväm hur man än väljer att vara det.

Tights

Ett par sköna tights är perfekt att använda när du kör yoga. Välj ett par som har god passform och samtidigt är bekväma att ha på sig. Beroende på hur mycket värme du behöver så kan du välja endera ett par med korta eller långa ben. Det fungerar förstås även bra med ett par shorts, i vilka du till och med kan få ännu bättre rörelseförmåga.

Yogabyxor

Trots namnet är detta inget man måste ha, det är bara vad de har kommit att kallas för att många använder dem just i yoga. Dessa byxor är väldigt vida och rekommenderas till alla som inte är så förtjusta i åtsittande byxor som tights. Yogabyxor har även en praktiskt snörning kring fotlederna så att man kan välja hur högt upp de ska sitta, vilket kan vara bra för en del övningar i yoga.

Halksäkra strumpor

Vilket utbyte du får från yogan beror i hög grad på om du kan utföra övningarna korrekt eller inte. Yoga utövas utan skor så du behöver ett par halksäkra strumpor för att få bra kontakt med underlaget. Det går förstås att vara utan strumpor också, men då är det inte sällan man fryser om fötterna. Det är viktigt att strumporna har tår så att du ska kunna peka åt alla håll med tårna.