Yoga för bättre blodcirkulation

Yoga har praktiserats i tusentals år av människor i alla åldrar och samhällsgrupper världen över. Att yoga är bra för både kropp och själ borde vara välkänt för de flesta vid det här laget.

Yoga

Bland annat erbjuds yoga som ett komplement till styrke- och motionsträning på de flesta motionsanläggningar. Det finns även renodlade yogainstitut med olika varianter av yoga i egna lokaler. Yoga är en bra träningsform som hjälper till att mjuka upp stela leder, stärka kroppen från topp till tå samt att det manar oroliga sinnen till lugn. Yoga har även i flera olika studier inklusive några svenska sådana, visats sig kunna sänka blodtrycket. Mer om detta kan man läsa om i tidningen Allt om Yoga.

Yoga är också ett ypperligt bra sätt att öka blodcirkulationen i kroppen. De olika övningarna bidrar till att kroppen sakta och säkert värms upp. Om man i vanliga fall känner sig både stel och kall i händer och fötter kommer man snart känna sig både mjukare och rörligare i kroppens alla leder och mjukdelar. Särskilt när man börjar bli äldre kan man få problem med blodcirkulationen, något som yoga kan bidra till att åtgärda.

När du inte yogar finns det andra sätt att hjälpa blodcirkulationen på traven. Du kan med fördel använda kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor, i din vardag för att öka blodcirkulationen i benen och för att förhindra svullna fötter. Stödstrumpor finns idag i varierade modeller och med roliga färgkombinationer som tilltalar gammal som ung.

Som du säkert förstår så finns det helt klart medicinska fördelar med att utöva yoga. Vare sig du gör det hemma eller på ett träningsinstitut kommer du ganska snart märka att det går bättre och bättre. Dina muskler blir starkare, tankarna kommer till ro och koncentrationen höjs utan att man känner sig trött efteråt. Om man aldrig provat på yoga förut så kan det till en början kännas lite märkligt men den känslan går snart över. Namaste.